fredag 13 juni 2014

ISIS

En terrorgrupp kallat ISIS har terroriserat Irak den senaste veckan nu, och det har inte blåst upp media förrns idag, när det beräknas att 500 000 människor har varit tvungna att fly för att några dumbtwats marscherar in i deras stad och skjuter på allt de ser som lever.

ISIS, eller The Islamic State of Iraq and al-Sharm, är en grupp med militanta muslimer som valt att ta sin gamla saga på för lite stort allvar. De avrättar folk helt vilt på gatorna och har nu börjat ställa krav på de som finns kvar. Isis vill alltså utropa ett islamiskt kalifat i de regioner i Irak som sunnitisk majoritet.

Deras krav, eller sätt att leva i min mening, är några av följande saker. Användning av alkohol, cigaretter och andra droger är lika med dödsstraff. Inga offentliga samlingar är tillåtna. Kvinnor får inte gå utanför dörren, unless det är ett unikt "nödfall", och ifall de gör det måste de vara klädda propert, för att undvika våldtäkt och dödsstraff. Ingen annan religion än islam är tillåten, och man måste gå till närmaste moské och be en bön fem gånger om dagen, för att undvika att få en kula eller blad i huvudet.

Efter några minuter på den infamousa sajten 4chan har jag bara under några minuter sett flera bilder på kroppar och halshuggna poliser i just det området med kontroversiella diskussioner, och jag frågar mig själv; varför tolererar vi det här? Vi sitter och tänker att "tur att det där inte händer här", och det kommer det antagligen inte göra i den form där det sker just idag, eller?

En medelålders man, sekunder innan avrättning i islams namn.
De få muslimer som vågat stå upp för sig själva, eller vägrat erkänna att Mohammed finns har blivit stenade till döds - medans ens en grupp pojkar HOPPADE på en annans pojkes ansikte i en skola i södra USA, för att hans pappa inte ville att hans son skulle ta en del av den frivilliga kyrkliga utbildning som fanns i det området.

Amerika är en stormakt och har mycket god chans att förändra den västra världen. Allt som krävs är att en republikan får makten, och sakta men säkert hamnar vi på ett 1700-tals tänk igen. Visst har vi inte samma våld här i västvärlden, men vi har religiöst våld. Och vem kan på riktigt tro att Gud, Allah eller nån annan gud älskar oss när vi mördar för hans namn?

Våga tänk själv.

Repent or die: al-Qaeda forces announce rules for Iraqi territory they now control